Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 10 jul 2016 / 10:13 uur

Man omarmt terrorist met bom om doden te voorkomen

Een man uit Irak heeft een heldenstatus gekregen nadat hij waarschijnlijk veel doden en gewonden bij een aanslag heeft weten te voorkomen. Najih Shaker Al-Baldawi uit Balad omarmde een zelfmoordterrorist toen hij zag dat de man een bomgordel om had. Hij kwam hierbij zelf om het leven.

Explosieven

Najih zou de terrorist al hebben gezien en hebben gemerkt dat de man explosieven om zijn lichaam had. De man wilde een heiligdom binnentreden maar Najih pakte de man stevig vast en wist zo te voorkomen dat hij het gebouw betrad. De IS-strijder liet daarop zijn bom afgaan en nam daarmee zijn eigen leven en dat van Najih.

Heldenstatus

Met de dappere daad wist de man uit Balad te voorkomen dat er nog meer doden zouden vallen, schrijft Al Masdar News. Om die reden heeft Najih ook een heldenstatus verkregen in de stad.

Bij de aanslagen in de Irakese stad kwamen nog 40 anderen om het leven. 74 anderen raakten zwaargewond toen militanten het voor openden op het heiligdom, dat de naam Sayyed Mohammad draagt. IS eiste later de aanslag op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man omarmt terrorist met bom om doden te voorkomen
Sluiten