Inge Schouten
Inge Schouten Nieuws 28 jul 2016 / 16:02 uur

Man die kind doodreed, reed 50 km/u te hard

De 18-jarige man uit Breda die op Koningsdag de 3-jarige Nassim Douiri doodreed, heeft veel te hard gereden. Tot dat voorlopige oordeel kwam het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in de rechtbank in Breda donderdag.

Na technisch onderzoek bleek dat de man 80 kilometer per uur reed, terwijl er slechts 30 kilometer per uur werd toegestaan. Eerder ontkende de verdachte nog te hard gereden te hebben. Dat liet zijn advocaat Joris van ’t Hoff aan Omroep Brabant weten: „Dat komt niet overeen met de verklaring van mijn cliënt. Hij zegt dat hij zich aan de snelheidslimiet heeft gehouden.”

Klopjacht

Op Koningsdag werd de peuter aangereden en tientallen meters door de auto meegesleurd. De verdachte reed na de aanrijding door. Na een vijf uur durende klopjacht meldde hij zich toch bij de politie in Mijkenbroek. De man werd in februari 18 jaar en had dus nog niet zo lang zijn rijbewijs. Volgens Van ’t Hoff had zijn client spijt van zijn daad. „Hij voelt zich vreselijk en is geschrokken van alle gebeurtenissen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man die kind doodreed, reed 50 km/u te hard
Sluiten