Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 jul 2016 / 10:55 uur

Le Monde plaatst geen beelden meer van terroristen

De Franse krant Le Monde zal in de toekomst geen beelden meer tonen van terroristen. Dat schrijft hoofdredacteur Jérôme Fenoglio op de website. De krant wil namelijk geen propagandamateriaal van Islamitische Staat (IS) meer plaatsen.

Frankrijk wordt sinds januari 2015 geteisterd door meerdere terroristische aanslagen. Sinds de aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo in januari 2015 zijn er meerdere aanslagen gepleegd in Frankrijk, waarvan de moord op een priester in het Franse Saint-Ëtienne-du-Rouvray de meest recente is.

Het dagblad plaatst daarom geen foto’s van de terroristen die de aanslagen plegen meer. Het wil hiermee verheerlijking van de verschrikkelijke acties vermijden.

In een bericht op de site getiteld Résister à la stratégie de la haine, vrij vertaald ‘Strategie ter bestrijding van haat’, schrijft Fenoglio dat zijn krant geen beelden meer zal plaatsen omdat de krant hiermee het gevoel heeft propaganda van IS met de wereld te delen.

Fenoglio laat weten dat „de nieuwskeuze rondom terrorisme in de toekomst nog kan veranderen en dat de hoofdredactie in overleg is over het verdere handelen”. Le Monde wordt als een van de belangrijkste kranten van het land beschouwd.

Aanslagen in Frankrijk

7 januari 2015: Bij een aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs door moslimextremisten komen 12 mensen om het leven.

26 juni 2015: Bij de Franse stad Lyon wordt één persoon onthoofd bij een aanslag op een gasfabriek. Er vallen verder twee gewonden. IS eist de aanslag op.

21 augustus 2015: In een Thalystrein probeert een man ter hoogte van de Franse stad Arras een aanslag te plegen. Passagiers kunnen hem nog net stoppen. IS eist de mislukte aanslag op.

13 november 2015: Op dezelfde avond vinden er in Parijs zes aanslagen plaats. Onder meer bij het Stade de France en concertzaal Bataclan. In totaal vallen er 130 doden. IS eist de aanslag op.

14 juli 2016: In Nice rijdt een man in op een menigte die naar vuurwerk staat te kijken. 84 mensen komen om.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Le Monde plaatst geen beelden meer van terroristen
Sluiten