Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 22 jul 2016 / 13:40 uur

Koning Willem-Alexander loopt mee met de Vierdaagse

Voor de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is het einde in zicht. Koning Willem-Alexander besloot de sportievelingen een hart onder de riem te steken en liep een stuk mee met de wandelaars over de Maaskade in Cuijk en de pontonbrug naar Middelaar.

Gekleed in een donkerblauw pak liep Willem-Alexander een stuk mee met de 100e editie van de wandeltocht. De burgemeesters Wim Hillenaar (Cuijk) en Willem Gradisen (Mook en Middelaar) vergezelden de koning, evenals de commissarissen van de Koning van Brabant en Limburg. Naast burgemeesters vergezelde ook marsleider Johan Willemstein de koning.

Uniek evenement

Aan de Cuijkse kant hield de koning nog een korte toespraak, waarin hij liet weten hoe trots hij was op de organisatie en alle lopers. „Het is heel bijzonder om hier te zijn. En te beleven wat al die 10.000 wandelaars meemaken. Al die nationaliteiten die gebroederlijk samenlopen. Het is een feest van verbroedering”, aldus Willem-Alexander. NOS-verslaggever Martijn van der Zande laat via Twitter weten dat Willem-Alexander eigenlijk wel een keer incognito de Vierdaagse zou willen lopen. Hij zou het een prachtig evenement vinden.

Reageer op artikel:
Koning Willem-Alexander loopt mee met de Vierdaagse
Sluiten