Els Anker
Els Anker Nieuws 23 jul 2016 / 13:35 uur

Jubileumpenning voor homobelangenvereniging COC

COC Nederland heeft zaterdag de jubileumpenning van de stad Amsterdam ontvangen. De homobelangenvereniging kreeg de penning voor zijn „voortdurende inzet voor gelijke rechten en acceptatie van seksuele diversiteit”.

De penning werd door voorzitter Tanja Ineke in ontvangst genomen op de eerste dag van de EuroPride, een vijftiendaags festival voor homo’s, lesbiennes, transgenders en biseksuelen (LHBT’ers) uit handen van de Amsterdamse wethouder Kukenheim.

Emancipatiestrijd

„Het COC heeft een glorieuze emancipatiestrijd weten te ontketenen voor gelijke rechten en acceptatie van seksuele diversiteit”, vertelt Simone Kukenheim.

„Iedereen moet zichzelf kunnen zijn en kunnen houden van wie hij of zij wil. Als hoofdstad nemen we dit recht bijzonder serieus. Samen met het COC zetten we ons in om dit waar te maken in Amsterdam, in Nederland en de rest van de wereld.

Shakespearclub

Volgens Kukenheim is er echter nog veel te doen met betrekking tot de acceptatie van seksuele diversiteit. „We zijn er nog lang niet. Daarom is het werk van het COC nog steeds ontzettend actueel en belangrijk.”

Het COC Nederland viert deze Roze Zaterdag zijn zeventigjarig jubileum. De vereniging werd in 1946 in Amsterdam opgericht onder de schuilnaam Shakespeareclub. In 1949 werd de Shakespeareclub omgedoopt in Cultuur- en Ontspanningscentrum (COC).

Het COC is de oudste nog bestaande belangenorganisatie ter wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jubileumpenning voor homobelangenvereniging COC
Sluiten