Inge Schouten
Inge Schouten Nieuws 17 jul 2016 / 12:15 uur

Jongeren aangehouden bij drugscontrole veerdienst

Iedereen die vrijdag of zaterdag op de boot naar Terschelling of Vlieland stapte, werd gecontroleerd op drugs. Tijdens deze controle zijn 53 personen aangehouden. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.

In de haven van Harlingen werden vooral minderjarigen aangehouden. Zij werden voor en in de terminal door drugshonden van de politie gecheckt op bezit van verdovende middelen. Zo had een van hen een frisdrankblikje bij zich waarin veertig xtc-pillen verstopt waren. Ook zaten er nog hasj en wiet in het blikje.

De politie heeft alle drank en drugs in beslag genomen en tegen vijf mensen is een proces-verbaal opgemaakt. De jongeren die drugs bij zich hadden hebben een geldboete gekregen die ten plekke betaald moest worden. Ook zijn hun ouders direct op de hoogte gebracht van de aanhouding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongeren aangehouden bij drugscontrole veerdienst
Sluiten