Metro
Metro Nieuws 20 jul 2016 / 12:27 uur

Jongen die familieleden ombracht krijg 10 jaar cel

De jongen die vorig jaar september zijn eigen zusje, moeder en oma om het leven bracht in het Brabantse Veghel heeft een straf van tien jaar cel opgelegd gekregen van de rechtbank.

Geweld

De toen 17-jarige verdachte werd destijds opgepakt in de buurt van zijn huis, waar hij door een van de buren gespot werd. Hij pleegde de drie moorden op gewelddadige wijze. Zijn zusje van tien jaar oud wurgde hij en zijn moeder (50) en oma (67) sloeg hij meerdere keren met een dumbbell op het hoofd. De jongen kampte met zelfmoordgevoelens en zijn familieleden zouden zijn plannen in de weg staan.

De kinderrechter oordeelde dat de 18-jarige man, die toen nog minderjarig was, berecht moest worden volgens het volwassenenstrafrecht. Dit resulteerde in een celstraf van 10 jaar en tbs met dwangverpleging, die ook door het Openbaar Ministerie geëist.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongen die familieleden ombracht krijg 10 jaar cel
Sluiten