Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 13 jul 2016 / 18:05 uur

Jonge Hagenaar had vermoedelijk drug Flakka gebruikt

Weleens van de drug Flakka gehoord? Het gevaarlijke spul, waar je flink van in de psychische en lichamelijke problemen kunt raken, werd ontwikkeld als gevolg van het verbieden van designer drug ‘badzout’. Een aantal maanden geleden kwam het nieuws dat de drug in de VS in opkomst is en nu is Flakka vermoedelijk ook in Nederland gespot. De Haagse politie sloeg alarm.

"Door het lint door drugs”Vanavond werden wij gestuurd naar de Uithof waar een jongenman midden op het kruispunt zou…

Gepostet von Politie Zuiderpark am Dienstag, 12. Juli 2016

Politiebureau Zuiderpark in Den Haag plaatste een alarmerend bericht op hun Facebookpagina, waarin ze een situatie omschreven van een jongeman die met verdachte verschijnselen over straat zwierf. Ze kregen de melding binnen van voorbijgangers die vermoedden dat hij cocaïne had gebruikt.

Zombies

„Op het kruispunt troffen wij een jongen met, voor ons, bijzonder gedrag. Meestal herkennen we aan het gedrag wat mensen gebruikt hebben: cocaïne, heroïne of xtc of andere soorten drugs, maar dit gedrag was nieuw voor ons. De jongen leek wel een zombie. Hij sprong zonder te kijken de weg op. Dit leverde gevaarlijke situaties op”, aldus de politie op haar Facebookpagina.

Daarbij meldde de politie dat er zes mensen nodig waren om de jongen in veiligheid te brengen. De verschijnselen van Flakka zijn heftig. Zo zou de drug de gebruiker het gevoel geven dat hij superkrachten heeft en zouden woedeaanvallen, zware hallucinaties en psychoses kunnen voorkomen als je de drug gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Jonge Hagenaar had vermoedelijk drug Flakka gebruikt
Sluiten