Steven Musch
Steven Musch Nieuws 4 jul 2016 / 18:07 uur

Huis voor klokkenluiders opent in Utrecht

Klokkenluiders kunnen vanaf maandag terecht in hun ‘eigen huis’ aan de Maliebaan in Utrecht voor vragen, advies en het aan de kaak stellen van misstanden binnen een bedrijf of overheidsinstantie.

Vaak belanden klokkenluiders in een lastige situatie en zijn ze bang voor wraak. Het Huis voor Klokkenluiders moet ervoor zorgen dat zij niet meer alleen staan nadat zij melding hebben gedaan van een misstand.

Vertrouwelijk

Het is mogelijk om telefonisch advies te vragen of op afspraak langs te komen om gratis en vertrouwelijk misstanden te melden. Dat kan als werknemer in loondienst, maar ook als ex-werknemer, zzp’er, uitzendkracht en vrijwilliger.

Op 1 juli werd de wet Huis voor Klokkenluiders van kracht, die rechtsbescherming biedt aan alle klokkenluiders in Nederland. Begin dit jaar werd het besluit over het wetsvoorstel nog uitgesteld, omdat de Eerste Kamer meer duidelijkheid wilde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Huis voor klokkenluiders opent in Utrecht
Sluiten