Steven Musch
Steven Musch Nieuws 1 jul 2016 / 10:23 uur

HRW: 70.000 Syriërs vast bij Jordaanse grens

Zo’n 70.000 Syrieërs zitten zonder eten en drinken vast bij de noordoostelijke grens met Jordanië. Dat meldt de Human Rights Watch.

De aanleiding is de aanslag van IS afgelopen week bij een grenspost, waarbij zeven Jordaanse soldaten om het leven kwamen. Jordanië laat sindsdien niemand meer door aan de grens, waardoor veel vluchtelingen vast zijn komen te zitten. Ook is Jordanië sinds de aanslag gestopt met de toevoer van noodhulp.

Grenzen open houden

„Jordanië moet geen Syrische mannen, vrouwen en kinderen straffen die op de vlucht zijn voor dezelfde wreedheden waardoor de Jordaanse soldaten zijn gedood”, aldus Gerry Simpson van Human Rights Watch. „Andere landen moeten Jordanië helpen om haar grenzen open te houden voor mensen in nood.”

Afgelopen maanden telde de VN ruim 655.000 vluchtelingen in Jordanië, op een bevolking van acht miljoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HRW: 70.000 Syriërs vast bij Jordaanse grens
Sluiten