Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 15 jul 2016 / 13:50 uur

Hond overlijdt na redden familie van 4 slangen

Stel je voor dat er een slang op je afkomt, terwijl je lekker met je familie in de tuin zit. Wat doe je dan? De redding van deze familie was hun heldhaftige hond. Het dier overleed nadat hij zijn eigenaar en diens familie van welgeteld vier cobra’s redde.

De Doberman deed zijn best om alle slangen te doden, voordat de giftige beesten de familie van Dibakar Raita kon bereiken. De bergslangen probeerden het huis van de familie binnen te komen, waarschijnlijk omdat ze naar een drogere ondergrond op zoek waren, maar de hond bewaakte de ingang en probeerde dit te voorkomen. Zo schrijft de Deccan Chronicle.

Lang gevecht

En met succes! Hij ging door totdat iedere slang gedood was, zodat ze zijn baasjes niets konden aandoen. Het gevecht ging volgens de familie een lange tijd door.

De familie, die in het Indiase Gajapati woont, is nog steeds erg geschokt na het incident. De hond was de beste vriend van de mannelijke eigenaar.

Rouwstoet

„Ik ben geschokt. Hij heeft zichzelf opgeofferd voor mij en mijn familie. Ik zal hem herinneren tot onze dood. Ik bid nu voor hem tot God, moge zijn ziel in vrede rusten”, vertelt Dibakar aan lokale verslaggevers. Dorpelingen hebben bloemenkransen op het lichaam van de hond gelegd en hielden een rouwstoet voordat het beestje werd begraven.

Let op: deze foto kan schokkend zijn.

Reageer op artikel:
Hond overlijdt na redden familie van 4 slangen
Sluiten