Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 28 jul 2016 / 14:35 uur

Handig apparaatje moet wapenmisbruik voorkomen

„Een wapeneigenaar zijn is niet alleen maar een pistool kopen”, vertelt Yonatan Zimmerman, de directeur en medeoprichter van ‘Zore X’ in een indrukwekkende video. Hij bedacht samen met een team van Israëlische veteranen een oplossing voor wapenmisbruik voor onbevoegden.

Vuurwapenbezitters dragen namelijk ook niet 24 uur per dag 7 dagen in de week hun pistool op zak. Zo nu en dan laten ze hem ook thuis, of zelfs in de auto, achter. Dan wil je natuurlijk wel dat niemand anders er gebruik van kan maken, want dat brengt de veiligheid in gevaar.

Geen kogels

De ‘Zore X’ is een klein apparaatje dat ervoor zorgt dat het wapen als ware op slot kan, waardoor niemand het kan gebruiken tot het van het slot gehaald wordt. Alleen de eigenaar weet de code en alleen de eigenaar kan doormiddel van die code het wapen ontgrendelen. Die code hoeft niet moeilijk te zijn. Binnen twee seconden kan het wapen weer actief zijn en klaar voor gebruik.

Het apparaatje is zelfs zo ingenieus dat je kunt instellen dat je een melding op je mobiele telefoon ontvangt zodra het pistool beweegt. Als iemand het dan probeert te stelen, krijg je direct een waarschuwing.

De uitvinders beseffen dat dit het wapenprobleem niet op gaat lossen, maar hopen wel dat op deze manier minder slachtoffers vallen door gebruik van wapens door onbevoegden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Handig apparaatje moet wapenmisbruik voorkomen
Sluiten