Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 24 jul 2016 / 13:48 uur

Familie verliest 3 kinderen door aanslag München

Bij de schietpartij in München kwamen vrijdag negen mensen om. Van hen blijken er drie uit een dezelfde familie te komen. De kinderen zijn tussen de 13 en 15 jaar oud.

De familie komt van oorsprong uit Kosovo. De familie wil dat de kinderen ook in Kosovo worden begraven, dit meldt het Duitse Rode Kruis. Naast psychische hulp, krijgt de familie ook financiële hulp van het Rode Kruis.

Eerder werd er op de website van het Rode Kruis geschreven dat de kinderen ook uit hetzelfde gezin komen, maar dit bleek niet te kloppen.

De 18-jarige Duitse Duitse Iraniër richtte vrijdag een bloedbad aan in het Olympia-winkelcentrum in München. Over zijn motief is nog niet veel duidelijk, maar er wordt gevreesd dat de jongen geïnspireerd was door de Noorse moordenaar en extremist Anders Behring Breivik, die op 22 juli 2011, 77 mensen om het leven bracht.

Duitse regering vreest na-apers

In regeringskringen in Berlijn wordt gevreesd dat de aanval van maandag 18 juli van een zeventienjarige Afghaanse asielzoeker op mensen in een trein bij Würzburg en de moordpartij vrijdag gepleegd door een achttienjarige scholier in München meer amokmakers inspireert om in actie te komen. De Süddeutsche Zeitung schreef zaterdag dat er zorgen zijn dat remmingen van mensen met neigingen tot schokkende gewelddaden wegvallen door de met grote internationale mediabelangstelling gevolgde misdaden van 18 en 22 juli.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Familie verliest 3 kinderen door aanslag München
Sluiten