Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 jul 2016 / 13:15 uur

Ethiopië zet social media uit tijdens examens

Sociale media zijn maandag in Ethiopië geblokkeerd, nadat er toelatingsexamenopgaven op waren verschenen. De autoriteiten hebben een heleboel sociale media zoals Facebook, Instagram, Twitter en Viber uitgezet, meldde de BBC maandag. Er zijn deze week examens om toegelaten te worden tot de universiteit.

Afleiden

Een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs zei dat de blokkade tot woensdag duurt. Het ministerie wil ook bereiken dat studenten harder studeren als ze niet worden afgeleid door de media. Ethiopië blokkeert vaker websites en blogs van tegenstanders van de regering, maar die censuur wordt niet openlijk erkend. Het is maandag voor het eerst dat de sociale media in heel het land officieel ‘gesloten’ zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ethiopië zet social media uit tijdens examens
Sluiten