Metro
Metro Nieuws 12 jul 2016 / 09:20 uur

‘Er gaan doden vallen in het verkeer door Pokémon’

De politie maakte al eerder bekend dat ze zich zorgen maakt over de nieuwe Pokémon Go-hype. En nu trekt ook Veilig Verkeer Nederland aan de bel.

„Als mensen blind op hun telefoonscherm kijken om Pokémon Go te spelen, zonder om zich heen te kijken, kan het niet anders dan dat het aantal verkeersdoden zal toenemen”, stelt VVN. Elk jaar komen naar schatting tien tot honderd mensen om het leven in het verkeer doordat zij of anderen met hun mobiele telefoon bezig zijn.

Rotondes en kruispunten

De organisatie roept mensen op om verantwoordelijk te zijn. „Mensen gaan zo op in het spel dat ze hun omgeving niet waarnemen. Daar zit onveiligheid in, voor jezelf en voor medeweggebruikers”, zegt een woordvoerder. „Als je Pokémon Go speelt in een weiland, op een groot plein of in een park valt het reuze mee. Maar wat als er straks locaties bijkomen op rotondes, kruispunten, dat soort plekken?”

Een wijkagent in Nunspeet meldde dinsdag dat een automobilist naar de kant werd gedirigeerd vanwege vreemd rijgedrag. Hij bleek achter het stuur bezig om Pokémon-wezentjes te vangen. „Het zal toch gebeuren dat je door het vangen van een Pokémon aan je einde komt. Dat is wel bizar”, aldus Veilig Verkeer Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Er gaan doden vallen in het verkeer door Pokémon’
Sluiten