Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 jul 2016 / 10:09 uur

Eiffeltoren blijft nog even gesloten voor publiek

De Eiffeltoren in Parijs blijft enkele dagen gesloten. De belangrijke toeristische attractie ging zondag al dicht voor het publiek nadat in de directe nabijheid rellen waren uitgebroken tussen hooligans en de Parijse oproerpolitie, in de marge van de voetbalfinale om het Europees kampioenschap.

Franse feestdag

De politie had onder meer traangas en waterkanonnen nodig om de gemoederen te bedaren. De directie van de Eiffeltoren besloot maandagochtend de toeristische attractie dicht te houden, ook omdat zij begint met de voorbereidingen op de viering van Quatorze Juillet, de Franse nationale feestdag op de 14e juli. De toren is een van de middelpunten van het feest, waarvoor onder meer vuurwerk, speciale lichten en muziek worden gebruikt.

Vaker gesloten

De Eiffeltoren was de afgelopen periode al meerdere keren gesloten voor bezoekers. Stakingen van het eigen personeel en acties vanwege de omstreden arbeidswet waren daarvan de oorzaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eiffeltoren blijft nog even gesloten voor publiek
Sluiten