Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 26 jul 2016 / 17:47 uur

Duitse arts doodgeschoten door patiënt

Na vier eerdere drama’s deze week is Duitsland opnieuw het slachtoffer geworden van een gewelddadige actie. Een dokter is dodelijk gewond geraakt nadat hij werd neergeschoten door een patiënt in een ziekenhuis in Berlijn.

Op dinsdagochtend werd de politie opgeroepen naar het universiteitsziekenhuis Benjamin Franklin in het district Steglitz-Zehlendorf. Het bleek te gaan om een 72-jarige Duitse patiënt die een dokter had neergeschoten en daarna de hand aan zichzelf had geslagen. De getroffen dokter werd afgevoerd naar de intensive care, maar overleefde het niet, meldt de Berlijnse politie via Twitter.

Geen terreur

Na de aanval werd het gebouw ontruimd en de brandweer en politie versperden de toegang tot de omgeving. De politie meldt dat er geen andere slachtoffers zijn gevallen en er ook niets bekend is over meerdere daders. Bovendien is er geen indicatie dat het om een terroristische daad gaat.

Reageer op artikel:
Duitse arts doodgeschoten door patiënt
Sluiten