Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 19 jul 2016 / 09:47 uur

Dronken piloten vlak voor vertrek gearresteerd

Op de luchthaven van Glasgow, Schotland zijn twee piloten gearresteerd omdat ze onder invloed waren van alcohol. Het tweetal zou maandag met een Airbus A330 naar Toronto, Canada vliegen. Vlak voor vertrek werden de piloten opgepakt.

Als piloot heb je de verantwoordelijkheid om passagiers veilig van A naar B te vervoeren. Maar de piloten van 37 en 39 jaar namen het niet zo nauw met deze regel en wilde in beschonken toestand alsnog aan boord stappen om 250 passagiers te vervoeren, dit meldt The Guardian.

Opgemerkt door bezorgde collega’s

Het voorval werd opgemerkt door medewerkers die bezorgd waren over het gedrag van de piloten. Vlak daarna werd het beschonken duo gearresteerd door de politie. De Canadese luchtvaartmaatschappij Air Transat bevestigde dat de twee piloten waren aangehouden en meldde dat de vlucht naar Toronto was uitgesteld. De passagiers zijn ondergebracht in hotels. Sommige passagiers waren boos, omdat het lang duurde voordat er duidelijkheid was over de vlucht. ,,Al de hele dag en nacht genegeerd door AirTransat,” schrijft passagier Nick Davis op Twitter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dronken piloten vlak voor vertrek gearresteerd
Sluiten