Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 18 jul 2016 / 07:47 uur

Drie zussen trouwen tegelijk met broers en vriend

Als vader je dochter weggeven op haar bruiloft is een heel bijzondere ervaring, maar alledrie je dochters weggeven op dezelfde dag aan twee broers en hun beste vriend, dat is wel heel zeldzaam. Het overkwam een vader uit Hoek van Holland.

Zussen Marissa (28) en Melanie (30) hadden al niet meer verwacht dat het überhaupt nog zou gebeuren, trouwen met hun mannen Stefan en Marcel. De broers vonden een huwelijk niet zo belangrijk. Samiera (28, tweelingzus van Marissa) was door de beste vriend van de mannen al wel gevraagd in het huwelijksbootje te stappen, maar de bruiloft liet nog op zich wachten.

Toch zijn de zussen nu alledrie in de echt verbonden aan hun mannen en dat is op een originele manier geregeld. De ouders van de dames hebben het lot namelijk een handje geholpen, schrijft het AD. De dochters zagen samen trouwen wel zitten, maar de schoonzoons waren lastiger te overtuigen… Daarom bedachten ze iets zoets waar de mannen geen nee tegen konden zeggen: een taart van de kinderen!

Gepostet von Viersprong am Freitag, 15. Juli 2016

Drie taarten werden er gebakken met de tekst: ‘Papa, wil jij met mijn mama trouwen?’ De kinderen gaven deze taarten aan hun vaders tijdens een gezamenlijk bezoekje aan de schoonouders. Marissa zegt daarover tegen het Algemeen Dagblad: „De jongens wisten van niets, wij zaten wél in het complot. Gelukkig gingen ze overstag.”

Matchende jurken

Maar dan begint het hele circus natuurlijk pas, alle zussen moesten zich ineens bezig houden met dingen als de perfecte trouwlocatie en jurken. Die laatste moesten natuurlijk wel met elkaar matchen en met drie zussen zal dat niet altijd even makkelijk zijn… „We zaten gelukkig op één lijn”, zegt Marissa. „Alleen over de locatie voor de fotoshoot hebben we pas vorige week beslist. Daar kwamen we niet uit.”

De voorbereidingen

Die voorbereidingen hebben bij elkaar ongeveer een jaar geduurd, maar afgelopen vrijdag was het dan zo ver. De grote voor de meiden. Marissa, Melanie en Samiera stonden om stipt 6 uur bij hun ouders op de stoep voor de laatste voorbereidingen. Later kwam de limousine met de mannen de straat ingereden, maar hoe weet je dan zeker of jouw man voor de deur staat? De dames bedachten er iets slims op: bij de eerste bel mocht Melanie opdoen, bij de tweede Marissa en ten slotte Samiera.

Droomdag

Vader Willem had daarna zijn bijzondere moment, hij gaf alle drie zijn dochters in één keer weg: „Dat was zo uniek. Ik voelde me apetrots.” De ceremonie werd gezamenlijk gehouden, waarna ieder apart de trouwgeloftes aflegden. En de zussen hebben geen seconde spijt gehad van het delen van de mooiste dag van hun leven: „Het was zo mooi om deze dag met mijn zussen te delen. Ik had hier niet alleen willen staan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drie zussen trouwen tegelijk met broers en vriend
Sluiten