Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 24 jul 2016

Doden en gewonden na ongeluk op Nürburgring

Bij een ongeluk op de Nürburgring zijn twee doden gevallen en drie mensen gewond geraakt nadat een auto uit de bocht vloog.

De crash vond zaterdagmiddag plaats op de Nordschleife, een auto vloog tijdens een toeristenrit met hoge snelheid uit de bocht en reed in op een aantal mensen die langs de kant stonden. De inzittenden van de auto kwamen om. Twee medewerkers van het circuit zijn zwaargewond geraakt, en een andere bestuurder raakte lichtgewond.

Groene hel

De Nordschleife wordt beschouwd als het gevaarlijkste gedeelte van de Nürburgring. Het twintig kilometer lange circuit, dat 70 bochten en diverse hoogteverschillen kent, draagt de naam de ‘groene hel’. Vijf Formule 1-coureurs zijn tijdens Grand Prix-wedstrijden om het leven gekomen op dit gedeelte van de Nürburgring. Sinds het bijna fatale ongeluk van Niki Lauda in 1976, is het niet meer gebruikt voor Formule 1-races.

Tegenwoordig hebben toeristen de mogelijkheid om in hun eigen auto, of op hun motor, rondes te rijden op de Nordschleife

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Doden en gewonden na ongeluk op Nürburgring
Sluiten