Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 31 jul 2016 / 12:19 uur

Dode en vier gewonden bij schietpartijen Austin

In de Amerikaanse stad Austin is paniek ontstaan nadat er twee schietincidenten plaatsvonden. Diverse mensen zijn gewond geraakt en één vrouw is om het leven gekomen.

Een vrouw van ongeveer twintig jaar is tijdens een schietpartij in de staat Texas om het leven gekomen, vier anderen raakten gewond. Drie van hen zouden met schotwonden naar het ziekenhuis zijn gebracht en een ander slachtoffer weigerde medische hulp. Het is onduidelijk hoe de gewonden eraan toe zijn.

Tweede incident

Een onbekende schutter schoot rond 02.15 lokale tijd mensen neer die de nachtclubs verlieten. De politie uit Austin riep mensen op om weg te blijven uit het centrum, maar heeft later verklaard dat de verschillende gebieden veilig zijn. Een aantal minuten na de eerste schietpartij opende een man het vuur na een confrontatie in een parkeergarage. De schutter konden worden overmeesterd en er vielen geen gewonden.

In de eerste instantie ging de politie uit van een verband tussen de incidenten, dit bleek vals alarm te zijn. Politiechef Manley: „Van alles wat we op dit moment kunnen zeggen, is dat dit twee onafhankelijke incidenten zijn."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dode en vier gewonden bij schietpartijen Austin
Sluiten