Els Anker
Els Anker Nieuws 18 jul 2016 / 19:15 uur

Disney ontslaat stagiaire na plaatsen tweet

Een tweet van een stagiaire heeft voor veel ophef gezorgd in Disney World Florida. Werknemers van het Amerikaanse attractiepark moeten van de organisatie zwijgen over de aanwezigheid van krokodillen. Het park wil niet dat gasten angstig worden als ze het park bezoeken.

Stagiaire Shannon Sullivan kon het bericht niet geloven en bracht de boodschap via social media naar buiten. Ze werd op staande voet ontslagen.

Geen grapjes

„Als bezoekers vragen of we krokodillen in het water hebben zitten bij Tom Sawyers Island, of op andere plekken op het terrein, is het correcte antwoord: ‘Niet dat wij weten, maar als we er eentje zien, dan maken we er een melding van zodat het beest kan worden verwijderd”, zo luidt het bericht, dat te lezen is op Orlando Sentinel.

„Zeg alsjeblieft niet dat we ze eerder hebben gezien: we willen niet dat onze gasten bang worden terwijl ze in het park zijn. Dit is een serieuze situatie. Maak er alsjeblieft geen grapjes over met onze gasten.”

Problemen

De boodschap is een reactie op het nieuws vorige maand dat een peuter door een krokodil werd meegesleurd en overleed. „Ik was zeer beledigd toen ik het bericht las”, aldus Sullivan. „Ik wist dat ik in problemen kon komen als ik het zou delen op Twitter, maar ik vond dat ik het juiste moest doen.”

In een reactie schrijft Disney World niet te weten wie de persoon is die het briefje heeft opgehangen. Volgens de organisatie moeten werknemers tegen de gasten juist erkennen dat het themapark wilde dieren kan aantrekken en ze waarschuwen voor hun eigen veiligheid.

Baan

Na alle commotie bracht vice-president van Disney World, Dan Cockerell, een bezoek aan Sullivan om haar de baan weer aan te bieden. Later deze maand zal de Amerikaanse weer terugkeren naar haar werkplek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney ontslaat stagiaire na plaatsen tweet
Sluiten