Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 10 jul 2016 / 12:20 uur

Conducteurs mishandeld door groep jongeren

Een groepje jongeren heeft in een trein richting Leeuwarden conducteurs mishandeld. Een van de conducteurs kreeg een schop tegen haar slaap en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Geweld

Het incident voltrok zich rond 7 uur ’s avonds in de trein van Dronrijp naar Leeuwarden. De conducteurs wilden de jongens staande houden omdat zij geen kaartje hadden gekocht, en door de politie een proces-verbaal laten opstellen op het station. Dat accepteerden de tieners niet en zij begonnen geweld jegens het treinpersoneel uit te oefenen. Dit vertelt de politie Leeuwarden op Facebook.

https://www.facebook.com/&/posts/523500731185659

Getuigen

De groep jongeren zou bestaan uit 4 a 5 personen. „Op het moment dat de collega’s onderweg waren, hoorden ze van de centralist dat de personen waren weggerend”, schrijft de politie. Wie de jongens zijn is niet bekend. Er zijn geen camerabeelden beschikbaar omdat harde schijf van de camera in de trein stuk was, zo vertelt Wim Eilert van de vakbond voor rijdend personeel VVMC op Twitter.

Een van de conducteurs is naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De politie roept getuigen op zich te melden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Conducteurs mishandeld door groep jongeren
Sluiten