Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 6 jul 2016 / 09:04 uur

Burgemeester vergelijkt regenboogvlag met vlag IS

In Veenendaal lopen de gemoederen hoog op vanwege een extra vlaggenmast. De burgemeester van Veenendaal, Wouter Kolff, vindt een vijfde vlaggenmast voor ‘bijzondere vlaggen’ overbodig en maakt dat pijnlijk duidelijk door de regenboogvlag (de vlag die onder andere bekendstaat als die van de homobeweging) te vergelijken met de vlag van IS.

Dit meldt De Veenendaalse Krant op hun website. Enige tijd geleden werd een verzoek voor een extra vlaggenmast ingediend vanwege de ‘coming out dag’, zodat de bekende regenboogvlag bij het gemeentehuis kon wapperen.

Niet ieder verzoek honoreren

Burgemeester Kolff was aanvankelijk tegen, omdat „er voor het vlaggen aan of bij het gemeentehuis een helder en eenduidig vlaggenprotocol wordt gehanteerd. Hiervan wijken we niet af om discussies met diverse belangengroepen en precedentwerking te voorkomen.” Uiteindelijk werd besloten dat de gemeente Veenendaal op 11 oktober (coming out dag) wel de regenboogvlag zal hijsen, maar er zal geen extra vlaggenmast komen voor bijzondere vlaggen.

„We gaan nu niet ieder verzoek honoreren. Je moet je toch niet voorstellen dat we hier de vlag van Islamitische Staat hebben wapperen”, zegt de burgemeester tegen de krant.

Het verzoek tot een extra vlaggenmast werd ingediend door de SP, omdat zij tijdens de Vredeweek (17-25 september) ook een Vredesvlag bij het gemeentehuis willen hijsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Burgemeester vergelijkt regenboogvlag met vlag IS
Sluiten