Steven Musch
Steven Musch Nieuws 6 jul 2016 / 14:05 uur

Buren van homostel Amsterdam-West duiken onder

De buren van het homostel Daan en Willem uit Amsterdam Nieuw-West zijn ondergedoken en gaan aangifte doen tegen hun buren vanwege bedreiging.

Dat heeft stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud van Nieuw-West tegen Het Parool gezegd. „Daan en Willem hebben ook al aangifte gedaan. Nu is het aan deskundigen om de zaak verder te onderzoeken, en uiteindelijk aan de rechter.”

De 69-jarige moeder van het Marokkaans-Nederlandse gezin heeft woensdag in de De Telegraaf laten weten dat er van homohaat geen sprake is. „Geloof me: wij hebben absoluut niets tegen homo’s. Voor ons maakt het niet of je nu christen, Turk, Nederlands of homoseksueel bent.”

Bedreiging en homohaat

Daan en Willem wonen aan het Sierplein in Amsterdam Nieuw-West en deden eerder al aangifte tegen hun Marokkaans-Nederlandse buren, wegens bedreiging, homohaat en pesterijen. Het stel zou stenen tegen de ruit aan hebben gekregen en er zou ‘alle homo’s moeten dood’ tegen de twee zijn gezegd. De pesterijen liepen volgens hen zo hoog op dat ze een bericht op Facebook plaatsten dat ze wilden verhuizen.

https://www.facebook.com/daan.winter.9/posts/1383337848349550

Kort daarna lieten de twee via Facebook ook weten dat ze aangifte hadden gedaan en dat ze inmiddels in een hotel verbleven.

https://www.facebook.com/daan.winter.9/posts/1384559874894014

Het eerste bericht werd al snel door verschillende media opgepakt en de zaak riep veel verontwaardiging op. De kwestie liep zelfs zo hoog op dat ook de politiek zich ermee ging bemoeien, waaronder stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud van Nieuw-West.

Burenruzie

De politie had eerder al laten weten dat het verhaal van Daan en Willem ‘iets genuanceerder’ ligt. Er zou namelijk ook sprake zijn geweest van geluidsoverlast door de twee heren. Hoe dat precies zit, is niet duidelijk en moet nog worden uitgezocht. Wel werd er eerder al bemiddeld bij de burenruzie. De politie gaf toen aan dat het niet goed viel op te maken of er sprake was van homohaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Buren van homostel Amsterdam-West duiken onder
Sluiten