Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 12 jul 2016 / 20:45 uur

Bewakingsbeelden: ontvoerde man in auto gesleept

Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond bewakingsbeelden uitgezonden van de ontvoering van Wandel Meijer uit Landsmeer. Daarop is te zien hoe Meijer het pand van zijn bedrijf in Zaandam stapt, en dan door drie mannen in een witte Audi wordt gesleept.

Tweede ontvoering

De recherche vraagt mensen die meer weten over Wendel of hem nog hebben gezien, zich te melden. De ontvoering vond vorige week plaats, sindsdien is er niets meer van de man vernomen.

De zaak wordt in verband gebracht met de ontvoering van de 21-jarige Soufiyan Essabaouni uit Amsterdam. Ook hij verdween vorige week, nadat hij was klemgereden op een parkeerplaats in Zwanenburg. De politie stelt dat er mogelijk sprake is van een persoonsverwisseling, omdat hij in de auto van een familielid reed.

Ripdeal

Justitie looft een beloning van 25.000 euro uit voor de gouden tip in de zaak. Het is niet duidelijk of de twee nog in leven zijn, ergens vast worden gehouden of zijn vermoord. Mogelijk zijn de twee betrokken bij een ripdeal – criminelen die elkaar van drugs of geld beroven.

Mogelijk is er nog een derde ontvoering in dezelfde zaak. De Telegraaf stelt deze derde persoon ook betrokken zou zijn bij de ripdeal. De krant stelt bovendien dat een vierde man ook is ontvoerd, maar dat die weer is vrijgelaten. Deze man wil niets zeggen over de zaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bewakingsbeelden: ontvoerde man in auto gesleept
Sluiten