Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 15 jul 2016 / 10:38 uur

Beelden van de aanslag in Nice

Gisteravond doken er al beelden op van de aanslag in Nice. In deze beelden is te zien hoe de mensen in paniek vluchten naar nabijgelegen straten of bescherming zochten in hotel. Ook gaat er een video rond waarin is te zien hoe de vrachtwagen op een groep mensen inrijdt. Let op de beelden kunnen schokkend zijn.

Zigzaggend door de mensenmassa richtte de truck een waar bloedbad aan. Overal lagen doden en gewonden op straat. Mensen vluchtten in paniek nabijgelegen straten in of zochten bescherming in hotels, zoals te zien was op beelden op Twitter.

Ook zijn er beelden van het moment dat de vrachtwagen op de mensenmassa inrijdt. Let op de beelden kunnen wederom als schokkend worden ervaren.

Wereldleiders

Verschillende wereldleiders tonen hun medeleven. Zo ook koning Willem-Alexander. ‘Ons hart gaat uit naar de slachtoffers van de aanslag in Nice’, schrijft hij op de Facebookpagina van Het Koninklijk Huis. Ook minister Koenders van Buitenlandse Zaken laat weten dat hij geschokt is door de aanslag in Nice. Koenders noemt het afschuwelijk dat een feestdag in Frankrijk een ,,orgie van geweld is geworden, met ongekende wreedheden,” meldt de NOS.

President Hollande heeft via een persconferentie bekend gemaakt dat de noodtoestand in Frankrijk met drie maanden wordt verlengd. In zijn toespraak laat de president weten dat het niet te ontkennen is dat er sprake is van een terroristische aanval. ,,Het is duidelijk dat we er alles aan moeten doen om het terrorisme het hoofd te bieden", zei hij. "Frankrijk is diep geraakt door deze daad, maar zal altijd sterker zijn dan de fundamentalisten die haar aanvallen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beelden van de aanslag in Nice
Sluiten