Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 4 jul 2016 / 15:52 uur

Bedreigd homokoppel uit eigen huis gevlucht

Het homoseksuele koppel Daan en Willem uit Amsterdam is uit z’n huis gevlucht. De mannen zeggen te worden bedreigd door hun Marokkaanse buren en voelen zich niet veilig meer.

„Ik heb gisteren aangifte gedaan omdat ik door een vriend van de buurjongen weer bedreigd ben”, zegt Daan op Facebook. „We hebben vannacht in een hotel geslapen en gaan straks voor een paar dagen ergens heen. Daarna weten we niet hoe het verder gaat.”

Het stel beklaagt zich verder over de weinige steun die ze van de gemeente Amsterdam krijgt. „Opvang is er in Nederland niet voor ons. Wel voor vrouwen, homo’s die moslim zijn, maar niet voor ons. Ik heb gevraagd of we naar een vluchtelingenkamp in Nederland mogen zodat we een bed hebben, maar dat kan niet. Het enige wat de gemeente Amsterdam hoeft te doen, is het woord urgent door te geven. Maar dat doen ze niet. Wij zijn nu Nederlandse vluchtelingen.”

Nog een stel

Daan en Willem zijn niet de enigen in Nieuw-West die het slachtoffer zijn van homohaat. Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud laat aan AT5 weten dat er nog een stel is dat geïntimideerd wordt door mensen uit de buurt.

„Het gaat om een getrouwd stel, ook zij willen wegens aanhoudende treiterij weg uit Amsterdam, of in ieder geval uit Nieuw-West vandaan.” Baâdoud zegt inmiddels contact te hebben gehad met Daan en Willem, zij hebben hun woning aan het Sierplein inmiddels verruild voor een hotel elders in de stad. „Ik voel me echt klote over de situatie’, aldus Baâdoud.”

Reageer op artikel:
Bedreigd homokoppel uit eigen huis gevlucht
Sluiten