Metro
Metro Nieuws 20 jul 2016 / 12:41 uur

Basejump Afferden loopt fataal af

In het Gelderse dorp Afferden is dinsdagavond een 28-jarige vrouw uit Teuge overleden bij een basejump van een ruim 60 meter hoge hoogspanningsmast. Volgens een woordvoerder van de politie sprong de vrouw met een parachute, maar ging het valscherm niet open. Ze was op slag dood.

Het slachtoffer deed samen met drie anderen aan basejumpen. Bij deze risicosport springen mensen met een parachute van hoge objecten als flats, kerktorens of masten. Het is een gevaarlijke hobby omdat in tegenstelling tot springen uit een vliegtuig de beoefenaren geen reserveparachute hebben. Vanwege de geringe hoogte is er geen tijd om die te openen.

Verbod

De Para Ongevallen Commissie van de Koninklijke Vereniging voor Luchtvaart en de politie onderzoeken het ongeluk. Het is overigens verboden om elektriciteitsmasten te beklimmen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Basejump Afferden loopt fataal af
Sluiten