Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 6 jul 2016 / 10:05 uur

Babyboom in dierentuinen; welke is het schattigst?

Er is weer een geboortegolf gaande in de Nederlandse dierentuinen. Het ene jong is nog aandoenlijker dan het ander. De strijd is begonnen: welk jong is het schattigst?

Leeuwenwelpjes

Begin juni zagen in GaiaZOO in het Limburgse Kerkrade drie leeuwenwelpen het levenslicht. Na bijna vier weken was het nu tijd voor de eerste ‘check-up’ en zijn de welpen voor het eerst gewogen. Het zijn waarschijnlijk twee mannetjes en een vrouwtje.

Pinguïn kuiken

In zeeaquarium Sea Life in Scheveningen is begin mei voor het eerst een pinguïn kuiken geboren. Het kleintje woog bij de geboorte 113 gram. Nu twee maanden later is dat al rond de 4 kilo. Er zijn nog meer eieren gelegd door pinguïnkoppels, dus er worden nog meer jongen verwacht.

Wolfjes

In het Wolvenbos in Artis in Amsterdam zijn eind mei drie Hudson Bay wolven geboren. Welpen worden blind geboren en openen na zo’n tien dagen hun ogen. Na twee tot drie weken kunnen ze staan en lopen. Dan verlaten ze het hol om hun leefomgeving te verkennen.

Orang-oetan baby

Op woensdag 8 mei werd in Ouwehands Dierenpark in Rhenen een baby orang-oetan geboren. Een maand later mocht het kleine mannetje voor het eerst met zijn moeder naar buiten. Het duurde even voor het publiek, maar dan heb je ook wat.

Toko toekan kuikens

In Diergaarde Blijdorp zijn op 18 mei de eerste twee toko toekans van dit jaar uit het ei gekropen. Een van hen overleefde het helaas niet, maar de ander groeit als kool. Ze worden met de hand grootgebracht.

Neushoornjong

In Burgers’ Zoo in Arnhem is eind mei neushoorntje Thomas geboren. Het is de vijfde keer dat breedlipneushoorn Kwanzaa een nieuwe telg op de wereld heeft gezet.

Pandababy

We doen er een van onze zuiderburen bij, omdat het zo bijzonder is. In het dierenpark Pairi Daiza in het Belgische Brugelette, is reuzenpanda Hao Hao begin juni bevallen van een baby. Het is een jongetje. Na een maand gaat het goed met hem.

Baby P is one month old!

FR – NL & EN(FR) « Bonjour les amis, comment allez-vous ? J’ai un mois, c’est mon moisniversaire ! Mes petits poils blancs poussent bien et grande nouvelle : c’est fait, je suis plus gros qu’un paquet de sucre ! Ils ont même dit que j’avais dépassé les 1100 grammes tout d’un coup! Je suis rudement fier, certains diraient même "fier comme un paon(da)"… Maman et moi avons envie de rester encore un peu en tête-à-tête mais on a trouvé le truc pour garder le contact avec vous et fêter toutes ces bonnes nouvelles : nous passons maintenant en streaming sur les télés de la grotte des pandas !Et qui dit panda géant, dit aussi écran géant : nous passons donc aussi en mode best-of et en boucle dans le jardin chinois! Pour l’occasion on a refait des images vidéo aussi et je me suis fait tout beau ! Maman m’aide toujours pour la coiffure, elle n’arrête pas de me laver et de remettre mes mèches rebelles en place, il paraît que toutes les mamans font ça tout le temps… J’aime bien quand elle le fait, parce que c’est comme ça qu’elle me fait comprendre combien elle m’aime ! Bon allez, je vous laisse, je retourne chez ma maman. A très vite, les amis! ☺ » Baby P. (NL) « Beste vrienden, hoe gaat het met jullie? Vandaag ben ik één maand oud, dan is het mijn vermaanddag ! Mijn witte haartjes groeien mooi en… ik heb groot nieuws ! Ik ben nu zwaarder dan een pak suiker ! Iedereen was verbaasd dat ik ineens de 1100 gram voorbij was! En daar ben ik trots op, zo trots als een pauw(da)! Omdat mama en ik nog graag even een tête-à-tête houden, hebben wij een manier gevonden om toch met jullie in contact te blijven en al dat goed nieuws te kunnen vieren: wij gaan in streaming op de schermen van de grot van de panda’s! En omdat we reuzenpanda’s zijn, krijgen we ook een reuzenscherm met een best-of compilatie in de Chinese tuin! Het was dus tijd voor nieuwe video beelden ! Ik heb me dan ook helemaal opgemaakt. Mama helpt mij nog altijd met mijn kapsel. Ze wast me heel vaak en doet haar best om mijn rebels haar terug mooi te leggen… blijkbaar doen alle mama’s dat ! Ik vind dat wel aangenaam, vooral omdat ik weet dat ze mij zo wil tonen hoeveel ze van mij houdt ! Goed, ik ga jullie laten, mama wacht op mij. Tot binnenkort, vriendjes! ☺ » (EN) « Hello, friends! How are you all? Today I am one month old, I guess that means it is my monthversary!! And… I have big news ! I did it, I’m heavier than a pack of sugar ! They all looked astonished when they realised I weighed more then 1100 grams… just like that ! Because mommy and I like the bubble we are in right now, we found a new way to keep in touch with you and celebrate all that good news… we are streamed onto the tv screens inside the panda cave! And because we are giant panda’s, we even got a giant screen to show our best-of images in the Chinese garden! We had to make new videos for the occasion, so I tried to clean up nicely ! Mom stil has to help me with my hair, she keeps washing me to try and get my fur to look nice… I’ve been told moms do that all the time ! I kind of like it, because I know it’s one of her ways to show me just how much she loves me ! Now, I have to go back to mom… Talk to you soon, friends! ☺ » Baby P.

Gepostet von Pairi Daiza am Samstag, 2. Juli 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Babyboom in dierentuinen; welke is het schattigst?
Sluiten