Job Halkes
Job Halkes Nieuws 28 jul 2016 / 12:01 uur

Autorijden met slippers aan kan hoop geld kosten

Rijden met slippers aan, het is verleidelijk met dit weer maar het kan je duur komen te staan. Hoewel het in Nederland niet verboden is om op slippers auto te rijden, kan het je in Frankrijk en Spanje een boete opleveren. Dat schrijft de VID op hun website.

In landen als Frankrijk en Spanje wacht je een forse boete als je met slippers aan een verkeersongeval veroorzaakt. Volgens Veilig Verkeer Nederland is het dan ook niet handig en verstandig om met slippers te gaan rijden. Je kunt aansprakelijk worden gesteld en het risico is groter dat je voeten van de pedalen afglijden of dat je slipper blijft hangen achter een pedaal.

Het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) laat weten dat het wel veilig moet zijn. Toch adviseren zij om de slippers uit te laten, omdat het voor afleiding kan zorgen. Mocht je toch met slippers aan gaan rijden en je veroorzaakt een ongeluk, dan wordt volgens de verzekeraar in veel gevallen alleen de schade van de tegenpartij vergoed. Dat is alleen van toepassing op mensen die een WA of WA-plusverzekering hebben. Mensen met een all-riskdekking hoeven zich geen zorgen te maken.

De VID geeft zelf als advies om stevige schoenen aan te trekken als je achter het stuur zit. Meer informatie is te vinden op de blog van Generali Verzekeringen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Autorijden met slippers aan kan hoop geld kosten
Sluiten