Puck Roest
Puck Roest Nieuws 13 jul 2016 / 07:50 uur

Australische buurt geteisterd door Pokémon GO-fans

Stel je voor, je woont in een rustige buitenwijk van Sydney. Van de een op de andere dag worden de straten in je wijk gevuld met mensen die rondrennen met hun smartphone in de hand. Het overkwam bewoners van de wijk Rhodes.

Honderden Australische Pokémon GO-fans verzamelden zich dinsdagavond in Peg Paterson Park in Rhodes. Het was zelfs zo druk dat de politie moest ingrijpen. De fans beweren dat ze zich verplicht moesten verplaatsen en dat er zelfs gedreigd werd met boetes.

In de buurt van het park waren er maar liefst drie Pokéstops, een hotspot waar spelers Pokéballen kunnen ophalen. Bewoners van Rhodes lieten aan The Sydney Morning Herald weten dat er „complete chaos” heerste en dat de spelers voor veel geluidsoverlast zorgden.

https://twitter.com/eliot_vb/status/752992531000938496

„Rond middernacht kwam de politie langs omdat veel automobilisten hun auto verkeerd geparkeerd hadden”, aldus een bewoner. „Als ik een dergelijke activiteit in de buurt zou willen organiseren, moet ik toestemming vragen aan de gemeente.” De Pokémon-GO fans zouden ook afval hebben achtergelaten in het park.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Australische buurt geteisterd door Pokémon GO-fans
Sluiten