Els Anker
Els Anker Nieuws 23 jul 2016 / 07:20 uur

Amsterdam kleurt roze tijdens de EuroPride

Onze hoofdstad staat vanaf zaterdag volledig in het teken van de EuroPride, een vijftiendaags festival voor homo’s, lesbiennes, transgenders en biseksuelen (LHBT’ers). Dit jaar is het thema ‘Join our freedom, feel free to join us!’.

De EuroPride is de internationale versie van de reguliere Gay Pride en vindt elk jaar in een andere Europese stad plaats. De laatste keer dat de EuroPride in Amsterdam werd gevierd, was tweeëntwintig jaar geleden, in 1994.

Tolerantie

Het evenement begint met Roze Zaterdag, en een dag vol activiteiten in het Vondelpark en de Pride Walk, een wandeling tegen anti-homogeweld en voor tolerantie. De officiële openingsceremonie vindt ’s avonds plaats op de Dam.

EuroPride Amsterdam, this is what it's all about!

Het is zover! We zijn begonnen! 🙂 Geniet 16 dagen lang van EuroPride Amsterdam 2016, met vandaag o.a.: Roze Zaterdag: https://www.facebook.com/events/1036512843051696/De Pride Walk: https://www.facebook.com/events/1817473745060675/Freedom Party @ de Dam: https://www.facebook.com/events/1817473745060675/ #sharethelove #sharethisvideo #JoinOurFreedom #EuroPride© Mitchy

Gepostet von Pride Amsterdam am Freitag, 22. Juli 2016

Regenboogstropdas

In de Nederlandse hoofdstad vinden er ruim tweehonderd activiteiten plaats. Ook bedrijven haken handig in op het evenement: winkelketen HEMA bracht eerder deze week al een speciaal ontworpen T-shirt naar buiten en medewerkers van vervoerdersbedrijf GVB dragen een regenboogstropdas.

Canal Parade

Albert Heijn heeft bovendien zeven AH to go winkels omgetoverd tot een ‘AH to gay’.

De EuroPride duurt nog tot zondag 7 augustus. De dag ervoor, op zaterdag 6 augustus, is zoals ieder jaar de roemruchte Canal Parade, met tachtig bont versierde boten door de grachten van Amsterdam.

Reageer op artikel:
Amsterdam kleurt roze tijdens de EuroPride
Sluiten