Remco Visser
Remco Visser Nieuws 31 jul 2016 / 07:30 uur

Amerikaanse marine vernoemt schip naar homoactivist

De bekende Amerikaanse homoactivist Harvey Milk krijgt een marineschip naar zich vernoemd. De wethouder uit San Francisco staat bekend als de eerste openlijke homoseksuele politicus uit de VS.

In de jaren ’50 diende Milk vier jaar bij de marine. Tijdens de Koreaanse Oorlog klom hij bovendien op tot de rang van luitenant. Politicus Scott Wiener uit San Francisco, die opgeroepen had een marineschip naar Milk te vernoemen, herinnert eraan dat Milk destijds niet voor zijn geaardheid kon uitkomen. "En nu laten we alle mannen en vrouwen die dienen en de rest van de wereld weten dat we hen steunen om wie ze zijn."

De homogemeenschap noemt het besluit ‘gedenkwaardig’ en ‘een duidelijke boodschap’.

Moord

Milk werd overigens in 1978 in het stadhuis van San Francisco vermoord door een afgetreden raadslid met homofobe opvattingen. Zijn levensverhaal is enkele jaren geleden verfilmd, met Sean Penn in de hoofdrol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amerikaanse marine vernoemt schip naar homoactivist
Sluiten