Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 28 jul 2016 / 16:09 uur

Amerika schiet verkenningsraket de lucht in

Op donderdag is er in Florida, Amerika, een verkenningsraket gelanceerd met een satelliet voor The National Reconnaissance Office (NRO). Dat bureau is er verantwoordelijk voor dat er voldoende verkenningsmogelijkheden zijn voor het land, zoals voor het Amerikaanse ministerie voor defensie en organen als de FBI.

Weer

De lancering donderdagochtend verliep volgens planning. De lucht was mooi helder en de weercondities waren precies zoals ze zouden moeten zijn.

Verkennen

Het lanceren van de verkenningsraket ging in opdracht van de ULA, de United Launch Alliance. Het bedrijf wil zijn positie tussen andere commerciële lanceerbedrijven verbeteren en daarom ging het verbonden aan met grote organisaties zoals Lockheed Martin en The Boeing Company. Het doel van de raket is om zoveel mogelijk bruikbare informatie voor de Amerikaanse overheid te verstrekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amerika schiet verkenningsraket de lucht in
Sluiten