Metro
Metro Nieuws 15 jul 2016 / 12:15 uur

Almeloos koppel hield zwakbegaafde man als slaaf

Een echtpaar uit Almelo heeft acht jaar lang een zwakbegaafde man vastgehouden, mishandeld en uitgebuit. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De man moest zeven dagen per week zestien uur lang klusjes doen voor het echtpaar, zoals thuis en op hun bedrijf schoonmaken. Het slachtoffer werd bovendien mishandeld als hij zijn klusjes niet goed deed. ‘s Nachts werd hij vervolgens opgesloten.

Ook werd de man vermoedelijk ingezet als katvanger en heeft daardoor een bedrijf, een huis en een aantal voertuigen op zijn naam gehad. Daar stonden nog meerdere openstaande boetes op. Hij is uiteindelijk zelf naar de politie gestapt om aangifte te doen van de uitbuiting.

Arrestaties

Het Openbaar Ministerie en de Inspectie SZW hebben in deze zaak eerder deze week een huis in Tubbergen en een winkelruimte in de Almelo doorzocht. Drie mensen, het echtpaar en hun zoon, zijn aangehouden. De zoon kon snel weer vrijgelaten worden omdat hij waarschijnlijk nauwelijks iets met de zaak te maken heeft. De man en vrouw zijn voor twee weken in bewaring gesteld. Ook is er administratie in beslag genomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Almeloos koppel hield zwakbegaafde man als slaaf
Sluiten