Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 8 jul 2016 / 13:15 uur

Al zes renners gespietst bij stierenvechten Pamplona

Bij het jaarlijkse stierenrennen in de Spaanse stad Pamplona zijn vrijdag zes mensen gespietst, van wie twee er ernstig aan toe zijn. Dat schrijft de Spaanse krant El Mundo.

Een renner werd in zijn borst geraakt, een ander in zijn buik, meldt de directeur van een lokaal ziekenhuis. Tijdens de tweede dag van het internationaal bekende San Fermínfestival werden de zes stieren van de Cebada Gagoranch een kleine zes minuten losgelaten in de smalle straten van de Baskische stad.

De jacht van stier op mens begint traditioneel iedere ochtend om 08.00 uur en duurt een week. Ieder jaar laat het festival de gemoederen hoog oplopen, naast de dierenmishandeling vallen er dus ook onder de deelnemers veel slachtoffers. Toch wordt het evenement ook dit jaar weer georganiseerd.

Protesten

Dit jaar zijn activisten bij elkaar gekomen om te protesteren tegen de traditie. Zij overgoten zichzelf met nepbloed en hielden demonstratief bordjes met onder andere ‘Pamplona, bloedbad voor stieren’ voor zich.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Al zes renners gespietst bij stierenvechten Pamplona
Sluiten