Metro
Metro Nieuws 7 jul 2016 / 06:50 uur

’Al Gore komt naar A’dam voor tips aan ondernemers’

Het is de organisatie van het evenement Inspiration360, dat 4 oktober plaatsvindt in de Ziggo Dome in Amsterdam, gelukt een derde grote naam te strikken. Mede-organisator Niels Houtepen, ook wel bekend als Nick Nielsen, weet te melden dat Al Gore naar Nederland komt om te spreken op het evenement.

„Geweldig natuurlijk. Een man die met een weinig populaire visie een heel belangrijk onderwerp (klimaatverandering, red.) op de kaart heeft gezet. Samen met Richard Branson en Bear Grylls zorgen zij voor een prachtige invulling van een inspirerende avond voor ondernemende mensen. Dus niet alleen voor ondernemers, maar ook voor ambitieuze studenten.”

Survival

Het event heeft als thema ’The Ultimate Survival’ en dat is volgens Houtepen niet voor niets. „Als je met ondernemende mensen praat merk je telkens dat het een struggle is om te bereiken wat je wilt. De weg naar succes doet pijn. Het is vallen en weer opstaan. Onze sprekers kunnen daar schitterend over vertellen.”

Houtepen is zelf creatief directeur van Just Media Group en werd vooral bekend als Nick Nielsen in de entertainmentindustrie. Hij herkent de survivaltocht voor ondernemers als geen ander.

Goochelen

„Ambitie uitspreken wordt in ons land vaak als een lelijk gegeven gezien. Maar ik deed het. Ik wilde zo graag Nederlands kampioen goochelen worden. Terwijl vriendjes achter de meiden aan gingen, stond ik te trainen. Vijf keer mislukte het net. De voldoening als het dan eindelijk lukt is zo immens. Veel groter dan als iets je komt aanwaaien. No pain, no gain.”

Mede-organisator van Inspiration360 Nick Houtepen, heeft Al Gore weten te strikken voor zijn event.
Mede-organisator van Inspiration360 Nick Houtepen, heeft Al Gore weten te strikken voor zijn event.

De passie waarmee Houtepen zelf praat, is ook het element dat hem inspireert. „Mensen die met passie ergens voor gaan, die alles uit de dag willen halen; daar haal ik mijn inspiratie uit. In elke fase van je leven ontmoet je dat soort mensen. Dat gaat voor mij van Richard Branson tot Reinout Oerlemans en Humberto Tan. Maar ook van illusionist Hans Klok kan ik genieten. Hoe zo iemand vol voor zijn carrière leeft.”

Energie

Straks zitten er dus maar liefst 13.000 mensen in Ziggo Dome te luisteren naar de fascinerende verhalen van de wereldberoemde sprekers. „En als al die mensen straks vol energie naar buiten lopen en zin hebben om het verschil te maken, dan is het evenement wat mij betreft geslaagd”, aldus de gedreven Houtepen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
’Al Gore komt naar A’dam voor tips aan ondernemers’
Sluiten