Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 3 jul 2016 / 19:25 uur

Agent bijna gewurgd door 19-jarige man

In Rijssen, Overijssel heeft een 19-jarige man uit Almelo in de nacht van zaterdag op zondag een politie-agent proberen te wurgen. Het voorval vond plaats bij de discotheek Lucky in Rijssen, dit meldt De Tubantia.

Rond 04.00 waren agenten aan het praten met beveiligers van discotheek Lucky. Een 19-jarige Almeloër kreeg een lokaalverbod omdat hij zich vervelend gedroeg tegen de beveiligers. De Almeloër ging door met zijn gedrag en begon ook de agenten uit te schelden.

Wurggreep

Toen politieagenten de jongeman waarschuwde en hem voor zijn eigen veiligheid wegduwde, viel de jongen de agent aan. HIj besprong de politieman vanaf een trap en probeerde hem te wurgen. Zowel de man als de agent vielen om. Maar de Almeloër bleef vasthouden en zette kracht op de hals van de agent. Zijn collega liet het er niet bij zitten en sprong ten hulp door pepperspray in te dienen. Door deze actie liet de Almeloër de wurggreep los. De man is geboeid afgevoerd naar het Politie Arrestantencentrum Twente in Borne.

#Morsweg #Rijssen #GeweldTegenPolitieAmbtenarenOp zondag 3 juli 2016 om 04:15 uur waren agenten van het team…

Gepostet von Politie Rijssen-Holten am Sonntag, 3. Juli 2016

De 19-jarige zit vast en zal zich later voor justitie moeten verantwoorden. Geweld tegen politiemensen wordt doorgaans zwaarder bestraft omdat het gaat om mensen met een publieke taak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Agent bijna gewurgd door 19-jarige man
Sluiten