Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 7 jul 2016 / 08:00 uur

500.000 hoverboards teruggeroepen wegens brandgevaar

Hoverboards zijn populair speelgoed voor jong en oud. Alhoewel ze in Nederland officieel verboden zijn op de openbare weg, zijn de elektrische tweewielers steeds vaker terug te zien op straat. Toch zijn de zelf balancerende voertuigen een stuk gevaarlijker dan verwacht. De Amerikaanse consumentenwaakhond CPSC roept ruim 500.000 hoverboards terug omdat ze vlam kunnen vatten.

De afgelopen maanden kwamen er 99 meldingen binnen bij de CPSC van hoverboards die zijn ontploft of vlam hebben gevat. Tot zover bekend hebben 18 mensen brandwonden opgelopen aan hun nek, armen en benen, dit meldt The Guardian.

Batterij kan overhit raken

Volgens de CPSC kan de accu van een hoverboard overhit raken als het apparaat te lang aan de oplader ligt. Dit komt waarschijnlijk door de lithiumbatterij. Het gaat om hoverboards van tien verschillende merken en distributeurs wereldwijd. De meeste van de hoverboards zijn verkocht tussen juni 2015 en mei 2016 voor ruim 900 pond.

Eigenaren van de elektrische tweewielers worden verzocht om hun hoverboard terug te sturen, ze krijgen hun geld terug of ze kunnen hun hoverboard laten repareren. Mocht je in het bezit zijn van een hoverboard dan loont het om even te checken waar je je hoverboard hebt gekocht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
500.000 hoverboards teruggeroepen wegens brandgevaar
Sluiten