Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 23 jul 2016 / 15:00 uur

400 ton afval opgeveegd na Nijmeegse Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse zit er weer op voor dit jaar. Vrijdag kwamen om precies te zijn 40.092 wandelaars over de finish. Naast de sportievelingen die daadwerkelijk deelnamen aan het evenement, reisden er ook veel mensen af naar Nijmegen om een feestje te bouwen. De Vierdaagsfeesten werden door zo’n anderhalf miljoen bezoekers gevierd.

Al dat gefeest brengt helaas ook een groot nadeel met zich mee. De vuilnismannen die zaterdagmorgen voor de laatste keer tijdens het evenement in Nijmegen aan de slag gingen, hebben in totaal 400 ton afval van de straat geveegd. Dit meldt Omroep Gelderland. Vooral de Via Gladiola, waar de Vierdaagse afgesloten werd, lag vol met plastic bekertjes die samen met de rest van het afval voor 27 ton zorgden.

Uitdaging

Volgens de werknemers van DAR, het bedrijf dat Nijmegen weer afvalbrij maakte, zijn de bezoekers van de Vierdaagse behoorlijke viezeriken: „Ja, vooral de laatste dagen dan merk je dat het overal waar je loopt aan je schoenen plakt. Het is toch een beetje een uitdaging om toch ervoor te zorgen dat de stad weer op orde is”, vertelt Marcel Ebbers van DAR aan Omroep Gelderland.

Het is volgens het bestuur van de Vierdaagse niet de bedoeling dat het immens populaire evenement nog groter wordt. De enorme mensenmassa die Nijmegen tijdens de Vierdaagse bevolkt, is flink. Dat is voor de organisatie ook een reden om geen echte topartiesten op buitenpodia te laten optreden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
400 ton afval opgeveegd na Nijmeegse Vierdaagse
Sluiten