Carolien Tsao
Carolien Tsao Nieuws 20 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Zes Thalys-verdachten opgepakt door politie België

Maandag zijn er zes personen opgepakt door de Belgische politie in verband met de verijdelde aanslag op de Thalys tussen Amsterdam en Parijs in de zomer van vorig jaar. Nadat de politie verschillende huisinvallen heeft gedaan in en rond Brussel, waren de zes volgens het federaal parket meegenomen. Bij de huiszoekingen werden geen explosieven of wapens gevonden.

Later deze dag wordt besloten over de verdere aanhouding van de zes personen die op dit moment worden verhoord. Het parket wil op dit moment geen verdere toelichting geven over de arrestaties. Ook over de voorwerpen die in beslag zijn genomen tijdens de huiszoeking, wil het onderzoeksteam niets kwijt.

Bloedbad

Op 21 augustus 2015 liep een 25-jarige zwaarbewapende Marokkaan op station Brussel-Zuid de Thalys binnen die vanuit Amsterdam naar Parijs ging. Dankzij het handelen van drie Amerikaanse militairen kon de man worden overmeesterd; de militairen hebben ervoor gezorgd dat een bloedbad uit bleef.

Ayoub el-Khazzani, de vermoedelijke aanslagpleger, werd in Arras, Noord-Frankrijk, overgeleverd aan de plaatselijke politie. Hij verklaarde eerder de treinpassagiers te willen beroven. De wapens „had hij gevonden in een Brussels park”. Tot op de dag van vandaag zit hij nog altijd vast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zes Thalys-verdachten opgepakt door politie België
Sluiten