Metro
Metro Nieuws 3 jun 2016 / 18:05 uur

Woningen verwoest na grote explosie op Urk

Op Urk zijn vrijdagavond twee woningen verwoest na een gasexplosie. Door de explosie brak brand uit, die zich uitbreidde tot drie andere rijtjeswoningen in het blok van vijf aan de Grote Fok.

De brandweer kon nog niet zeggen of er gewonden zijn. Het was niet bekend hoeveel mensen in de twee woningen waren toen de brand even na 18.00 uur uitbrak. Ambulances en een traumahelikopter zijn ter plaatse. De brandweer kon niets voorkomen dat de brand zich verder uitbreidde. Medewerkers van gasnetbeheerder Liander zijn bezig de gasaanvoer af te sluiten.

Over de oorzaak van het gaslek is nog niet bekend. In de directe omgeving lagen de straten open wegens wegwerkzaamheden en uit de bodem sloegen vlammen, maar of hier sprake was van oorzaak of gevolg kon een woordvoerder van de brandweer niet zeggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woningen verwoest na grote explosie op Urk
Sluiten