Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 18 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Werk anonieme kunstenaar Banksy te zien in Amsterdam

Zijn ware identiteit is tot op heden nooit bekend geworden. Banksy, de vermoedelijk Britse kunstenaar, houdt de wereld al decennia in z’n greep met zijn controversiële graffiti werk. Vanaf vandaag zijn 85 van zijn werken te zien in de tentoonstelling ‘The Art of Banksy’ in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Dat meldt NOS.

‘Flag Wall’

Ondanks zijn anonimiteit is Banksy razend populair. Ook bij de sterren doet hij het goed. In 2006 liet hij werk zien tijdens de expositie ‘Barely Legal’ in Los Angeles. Een van zijn beroemdste werken, ‘Flag Wall’, zorgde destijds voor zijn doorbraak. Vele sterren, waaronder Brad Pitt en Angelina Jolie, kwamen op de expositie aan. Vanaf toen was zijn werk gesprek van de dag.

Openbaar

De kunst van Banksy wordt voor enorme bedragen verkocht. Dat is opvallend, aangezien de kunstenaar vaak tegen het kapitalisme en de gevestigde orde schopt. Zijn opvallende werken zijn altijd in de openbare ruimte te vinden.

Nederland

Een paar van zijn iconische werken zoals Flag Wall en Media Canvas zijn in de tentoonstelling te bewonderen. Deze zijn sinds 2006 niet meer in het openbaar te zien geweest. Het werk van Banksy is nooit in het Nederlandse straatbeeld verschenen. Des te meer is het bijzonder dat zijn werk nu in Nederland te zien is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Werk anonieme kunstenaar Banksy te zien in Amsterdam
Sluiten