Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 4 jun 2016 / 12:55 uur

Weer wrede vondst Tiger Temple, monniken aangeklaagd

De Thaise politie heeft 22 mensen, waarvan drie boeddhistische monniken, aangeklaagd voor handel in wilde dieren nadat er weer een gruwelijke ontdekking is gedaan in de Tiger Temple.

Ambtenaren van de Thaise regering vonden vrijdag twintig dode tijgerwelpjes. De dieren werden bewaard op sterk water in potten, meldt Daily Mail. Ze deden de vondst twee dagen nadat er veertig dode tijgertjes in vriezers bij de inmiddels beruchte tempel werden gevonden.

Thaise ambtenaren met de twintig dode tijgerwelpjes in potten. Foto: EPA.

De 22 verdachten zijn aangeklaagd voor het onrechtmatig bezitten en verhandelen van wilde dieren. Onder hen zijn 17 medewerkers van de tempel en drie monniken die donderdag al probeerden te vluchten met een lading tijgerhuiden.

„We vonden de tijgerhuiden in de auto van mensen die probeerden de tempel te verlaten”, zegt Adisorn Nuchdamrong, van de Thaise regering.

Beschuldigingen

De medewerkers en monniken van de boeddhistische tempel in de provincie Kanchanaburi, even ten westen van Bangkok, worden al jaren verdacht van het illegaal fokken en verhandelen van tijgers. Ook zouden de dieren, die veel toeristen naar de tempel lokten, slecht zijn verzorgd. De tempel ontkent alle beschuldigingen.

Afgelopen maandag begon een dozijn politiemensen, ambtenaren en mensen van de Thaise dierenbescherming met het vangen van de bijna 137 tijgers die in de tempel leefden. De dieren worden ondergebracht in een opvang.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weer wrede vondst Tiger Temple, monniken aangeklaagd
Sluiten