Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 3 jun 2016 / 08:26 uur

Warm weekend, maar eerst onweer en regen

Het KNMI heeft voor vrijdagmiddag- en avond code geel afgegeven voor bijna het hele land. Het gaat stevig onweren. Plaatselijk kan er in korte tijd ook veel regen vallen, wat net als eerder deze week kan leiden tot wateroverlast.

Ook kunnen bij buien hagel en windstoten voorkomen. In de loop van de avond verdwijnen de buien volgens het KNMI weer. Mensen in het grootste deel van Zeeland en op de Waddeneilanden zitten goed, daar geldt de waarschuwing niet.

Eerder deze week was het ook al raak. Toen werd code oranje afgegeven voor de provincies Noord-Brabant en Limburg. Er was veel wateroverlast in deze provincies:

Zomers weer

Gelukkig is er ook goed nieuws. Dit weekend wordt het in grote delen van het land erg lekker weer. Zomers zelfs. Volgens Weerplaza kunnen we rekenen op temperaturen tussen de 25 en 28 graden Celsius. In het zuiden kan het gaan regenen, maar de rest van het land houdt het droog.

Na het weekend blijft het warm, maar neemt de kans op onweersbuien toe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Warm weekend, maar eerst onweer en regen
Sluiten