Remco Visser
Remco Visser Nieuws 12 jun 2016 / 06:42 uur

VVD: Hou kansarme Antilianen buiten

Kansarme Antillianen moeten geweerd worden uit Nederland. Dat bepleit VVD-Kamerlid Andre Bosman in een aangepaste initiatiefwet, meldt De Telegraaf. Met die maatregel moet worden voorkomen dat ze oververtegenwoordigd blijven in de criminaliteitscijfers.

Bosman ziet dat kansarme Antillianen uit Curaçao, Aruba en Sint-Maarten de oversteek naar Nederland maken en hier totaal kansloos blijken en vaak de criminaliteit of de bijstand ingaan. Omdat ze deel uitmaken van het Nederlandse koninkrijk wordt hun bij hun komst naar Europa geen strobreed in de weg gelegd, maar daar wil Bosman verandering in brengen. Zo moet een migrant van hem werk, genoeg vermogen of een opleiding hebben.

De liberalen proberen, na een mislukte poging twee jaar geleden, nog een keer het plan zelf door het parlement te loodsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VVD: Hou kansarme Antilianen buiten
Sluiten