Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 28 jun 2016

Straathyena’s terroriseren Brabantse vrouw in auto

Het is een nieuwe hype onder Nederlandse jongeren. Massaal maakt men filmpjes waarin men dingen sloopt of mensen treitert. De video’s worden op grote Facebook- en Instagramaccounts geüpload en duizenden keren bekeken. Ook nu is er weer opnieuw ophef ontstaan over een filmpje van de zogenaamde Straathyena’s.

In een video die in het afgelopen weekend werd gemaakt, is te zien hoe een vrouw wordt getreiterd door een groepje jongen. De automobiliste reed over de Pieter Breughelstraat in Bergen op Zoom toen een jong ventje voor haar auto stil bleef staan en haar zo dwong te stoppen. Niet veel later opent hij het portier aan de passagierszijde van de auto.

De vrouw pikt dit niet en stapt uit om de jongen op niet mis te verstane wijze te laten weten wat ze van de actie vindt. Even lijkt de boel volledig uit de klauwen te lopen wanneer de twee tegenover elkaar staan, maar men raakt elkaar niet aan.

Als de vrouw weer in haar auto zit, maakt de jongen opnieuw een deur open. Ze doet deze snel dicht en rijdt weg. De jongen werd tijdens het incident continu aangemoedigd door een groepje vrienden. Ook zij lieten luidkeels weten wat ze van de vrouw vonden.

Kleine kinderen

De politie is volgens BN de Stem op de hoogte van het incident. „Die mevrouw had twee kleine kinderen in de auto zitten. Dan kun je je voorstellen dat dit heel beangstigend overkomt. Bovendien is het dit weekend niet alleen bij dit incident gebleven. Er zijn ook auto’s vernield”, aldus een woordvoerder. De wijkagent is momenteel in gesprek met de melders van de overlast.

Het is niet de bedoeling dat de jongens zomaar met hun pesterijen wegkomen. „Er is afgesproken om die gasten samen aan te pakken. Wij vragen als politie aan mensen die zoiets zien om dat meteen aan ons te melden.” Het is wel belangrijk dat getuigen hun verhaal doen. „Het schijnt dat er afgelopen weekend best veel mensen hebben staan kijken naar dat incident, maar er is niets bij ons gemeld. Als wij niet weten dat het gebeurt, kunnen we er ook niets tegen ondernemen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Straathyena’s terroriseren Brabantse vrouw in auto
Sluiten