Metro
Metro Nieuws 20 jun 2016 / 06:47 uur

VN: Voor het eerst meer dan 65 miljoen vluchtelingen

Wereldwijd zijn er meer dan 60 miljoen mensen op de vlucht, als gevolg van gewapende conflicten en vervolgingen. Dat blijkt uit een maandag uitgebracht rapport van de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties.

Een „treurig record”, noemt de UNHCR het. Het betekent dat een op elke 112 wereldburgers op de vlucht is. Ruim 40 miljoen van de in totaal 65,3 miljoen ontheemden zijn gevlucht binnen de eigen landsgrenzen. Nog eens 21,3 miljoen mensen zochten hun heil in andere landen. Ruim drie miljoen mensen wachtten nog een asielaanvraag af in het buitenland.

De Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen, Filippo Grandi, laat weten dat tegelijkertijd de gevaren van vluchtelingenroutes zijn verveelvoudigd. „Op zee verliezen schrikbarend veel mensen hun leven. De landroute is door gesloten grenzen geblokkeerd en in sommige landen wordt tegen asiel politiek stemming gemaakt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VN: Voor het eerst meer dan 65 miljoen vluchtelingen
Sluiten