Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 17 jun 2016 / 11:22 uur

Vluchtelingenbaby geboren na reddingsactie marine

Een Eritrese vrouw is dinsdagavond bevallen van een gezonde baby dankzij de hulp van de Nederlandse Koninklijke Marine, die de moeder en vele anderen van een zinkend schip redde.

De hoogzwangere vrouw bevond zich op een schip met ruim tweehonderd andere vluchtelingen voor de kust van Kreta. Het schip begon te zinken en dus moest er een reddingsactie worden opgezet om de migranten te redden. Deze reddingsactie werd geleid door het Nederlandse marinefregat Zr. Ms. Van Amstel, zo schrijft het ANP.

Door de redding van de marine kon de moeder bevallen van een dochtertje. Ze heeft het kind Gelila genoemd, wat ‘uit de oceaan’ zou betekenen. Volgens kapitein-luitenant ter zee Dick van der Neut is het kindje fragiel, maar moeder en kind maken het goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vluchtelingenbaby geboren na reddingsactie marine
Sluiten